Meny:

  

 

 

Teknologi
 
Python og Perl
Python, R og Perl er "script" språk eller høynivåspråk som primært blir brukt i systemadministrasjon, i Internett-løsninger og vitenskaplige program. Høynivåspråk gjør det mulig å lage enkle program raskt. Python har gode bibliotekter for en rekke programløsninger. NumPy er et bibliotek for numerisk-analyse.
 
Linux
Linux er et fritt operativsystem. En kan benytte Linux som en vil, og en kan fritt lese og endre kildekoden. En bedrift som bruker Linux har fult innsyn i kildekoden og rett til å skreddersy systemet til sitt behov. Dette er viktig i et driftskritisk system. Flere titalls tusen programmerere bidrar med sin kode til systemet. Med så mange ressurser involvert, blir programmeringsfeil lett oppdaget og raskt rettet. Linux er godt egnet for bruk på servere, brannmurer og mange andre speialtilpassede
Linux er en sterk utfordrer til Microsoft Windows.
 
Microsoft Visual Studio
VS er en utviklingspakke fra Microsoft som inneholder støtte for C/C++, C#, Visual Basic, Visual Java for NET.
 
Microsoft . NET Framework
Microsoft .NET er Microsofts nye programvareplattform. Microsoft har laget utviklingsplattformen i konkuranse med Java fra Sun. NET. er en svært effektiv og stabil utviklingsplatform. Godt egnet til både små og store prosjekt.

Nyttige tilleggsprogram for .NET utvikling:
NUnit er et svært nyttig testverktøy.
NDoc er en domumentgenerator for bl. .NET.
Snippet Compiler  kompilerer småprogram.
NAnt is a Ant like build tool for .NET.
Patterns & practices fra Microsoft.
 
 

     

© Gunnar Fjone -  www.calculi.no, e-post: info